Bel ons:

072-511 02 01

E-mail ons:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

on 22 november 2022

U kunt bij ons nog voor het einde van het jaar terecht voor een eerste afspraak of voor een controle afspraak en nieuwe steunzolen. Ook hebben we voor u nog plek bij onze medisch pedicure.

Podotherapie wordt vergoed vanuit de meeste aanvullende verzekeringen, hierop is uw 'eigen risico' niet van toepassing.

Klikt u op de volgende link voor vergoedingen podotherapie 2022 https://www.podotherapie.nl/vergoedingen/vergoedingen-2022/

on 02 juni 2020

Op advies van het RIVM vragen wij u om uw afspraak te annuleren als u last heeft van één of meer van deze verschijnselen: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, loopneus, kortademigheid, branderige ogen, moeheid, je ziek voelen, diarree klachten en/of koorts.
Ook als u huisgenoten heeft met een van deze verschijnselen vragen wij u thuis te blijven.

Wij vragen u alleen naar de afspraak te komen en in de wachtkamer op gepaste afstand (1,5 meter) van elkaar plaats nemen? U kunt alleen in uiterste noodzaak gebruik maken van het toilet.

Tevens blijven we de adviezen van het RIVM.nl opvolgen We hopen op uw begrip en medewerking!

on 23 juli 2019

Van 7 t/m 11 augustus vindt in Alkmaar het EK Wielrennen 2019 plaats. De praktijk is hierdoor mogelijk minder goed bereikbaar met de auto. Houdt u rekening met een langere reistijd en beperkte parkeermogelijkheden.

on 23 juli 2019

Podotherapie Elisabeth heeft op 8 maart 2019 opnieuw het praktijk keurmerk ontvangen.

on 06 maart 2019

Op dit moment hebben we bij het maken van een eerste afspraak of controle afspraak een wachttijd van vier weken.

on 22 december 2017

Podotherapie Elisabeth is gesloten van 25-12-2017 t/m 01-01-2018.

on 22 december 2017

Podotherapie Elisabeth heeft op 4 september 2017 het praktijk keurmerk ontvangen.

on 06 oktober 2016

In verband met wegwerkzaamheden zal de Van Everdingenstraat met ingang van 6 oktober tot ca. 19 oktober met de auto niet bereikbaar zijn.

Het Medisch Centrum Elisabeth is in deze periode wel via het trottoir bereikbaar.

De parkeerplaats tegenover ons pand zal bereikbaar blijven, via de Emmastraat. Dit zal aangegeven worden via de omleidingsborden.

Onze excuses voor dit ongemak

on 11 april 2016

De laatste weken valt de naam James veel in onze praktijk. James is geen nieuwe podotherapeut maar we zien James wel als een nieuwe collega. Het is een nieuw systeem voor onze patiëntenadministratie. De bedoeling van James is dat hij ons het administratieve werk zo makkelijk mogelijk maakt en hij gaat morgen aan het werk. In de komende weken zal het voor ons best even wennen zijn met zo'n nieuwe collega, maar we gaan er vanuit dat de samenwerking goed verloopt.

En James stuurt u ook een bevestiging van uw afspraak én een herinnering een dag voor u de afspraak heeft.

on 11 april 2016

diabetestype2Jongere generaties lopen meer risico op diabetes type 2 dan oudere. Dat blijkt uit onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). In elke generatie komt meer (ernstig) overgewicht en vaker een hoge bloeddruk voor dan in de generatie er boven. De toekomstige ouderen zullen daardoor vaker en vanaf jongere leeftijd (ernstig) overgewicht hebben, wat hun risico op chronische ziekten als diabetes type 2 vergroot.

Lees verder op www.demedischevoet.nl

on 21 december 2015

Podotherapie Elisabeth is in verband met de feestdagen gesloten. Wij zijn vanaf maandag 04-01-2016 weer open en telefonisch bereikbaar. Wij wensen u fijne feestdagen en een gezond en gelukkig 2016.

Vergoedingenoverzicht Podotherapie 2016

Podotherapie wordt ruimschoots vergoed binnen de meeste aanvullende verzekeringen, waarbij het eigen risico niet van toepassing is en veelal geen verwijzingen van uw (huis)arts meer nodig is. Sommige verzekeraars hebben een totaal bedrag voor voetzorg opgenomen, waar vanuit ook andere voerzorgverleners zoals de pedicure vergoed worden. Dit kan wel eens nadelig zijn voor de hoogte van de individuele vergoedingen wanneer u bij meerdere voetzorgverleners onder behandeling bent. Let hier op om verrassingen te voorkomen. Klik hier voor een vergoedingenoverzicht aanvullende verzekeringen podotherapie 2016.

on 30 december 2014

Klik hier voor een vergoedingenoverzicht aanvullende verzekeringen podotherapie 2015.

Op de website van de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten (NVvP) www.podotherapie.nl vindt u een compleet vergoedingenoverzicht van alle zorgverzekeraars inclusief alle aanvullende verzekeringspakketten en de daarbij behorende vergoedingen voor podotherapie in 2015.

on 15 oktober 2014

Heeft u last van uw voeten, enkels, knieën, heupen of rug? Dan is een bezoek aan de podotherapeut een goede stap. Een podotherapeut behandelt klachten die voortkomen uit het niet goed functioneren van voeten en/of benen, een (stands)afwijking aan de voeten of een verkeerd looppatroon. Hierdoor kan bijvoorbeeld een overbelasting van een spier of gewricht ontstaan.

U kunt ook bij de podotherapeut terecht bij nagelaandoeningen, huidproblemen en bij voetklachten als gevolg van reuma en diabetes. Ook sporters die te maken hebben met voetgerelateerde klachten of blessures kunnen baat hebben bij podotherapie. Tenslotte geeft de podotherapeut preventieve voorlichting en advies, bijvoorbeeld over het juiste schoeisel.

on 15 oktober 2014

Sinds september 2011 heeft u géén verwijzing meer nodig van een arts of specialist voor een bezoek aan de podotherapeut. Indien u wel een verwijzing heeft van een arts of behandelaar, neemt u deze dan mee naar het eerste consult.

Podotherapie wordt ruimschoots vergoed binnen de meeste aanvullende verzekeringen. Bent u diabetespatiënt en heeft u podotherapeutische voetzorg nodig? Dan wordt deze zorg vergoed vanuit de basisverzekering wanneer er een hoog tot zeer hoog risico is op het ontstaan van wonden. Als u meer informatie wilt over een specifieke vergoeding, neemt u dan contact op met uw verzekeraar.

on 15 oktober 2014

Podologie en podotherapie worden vaak met elkaar verward. Hoewel beide groepen zich bezighouden met voetgerelateerde klachten, is er een groot verschil tussen het beroep van podoloog en podotherapeut.

Podoloog is een onbeschermde titel die door iedereen gevoerd mag worden. De opleiding die een podoloog heeft gevolgd kan een gedegen opleiding zijn, maar ook een korte cursus waarvoor geen vooropleidingseisen gelden. Hierdoor kan het voorkomen dat iemand zonder veel kennis van zaken zich podoloog noemt.

Podotherapeut is een wettelijk erkend en beschermd beroep volgens de Wet BIG, artikel 34. Een podotherapeut heeft altijd met goed gevolg de 4­jarige HBO­opleiding Podotherapie afgerond en is geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. In onze praktijk werken alleen gediplomeerde en erkende podotherapeuten. Zo bent u altijd verzekerd van de best mogelijke behandeling.

on 15 oktober 2014

Uw eerste afspraak: ­

  • verwijzing, als u deze gekregen heeft
  • verzekeringspas en identiteitsbewijs ­
  • schoenen die u veel draagt en waar u problemen van ondervindt
    Bij sportblessures neemt u uw sportschoenen mee. Ook schoenen waarin u juist het minst last heeft van uw klacht, zijn voor de podotherapeut van belang ­
  • hulpmiddelen, zoals steunkousen, zolen en/of orthesen

Uw controle afspraak: ­

  • verzekeringspas (bij wijziging van uw verzekering) ­
  • hulpmiddelen zoals steunkousen, zolen en/of orthesen ­
  • schoenen die u veel draagt en waar u problemen van ondervindt ­
  • schoenen waarvoor u een (nieuw) paar zolen wilt laten maken

Houd u er rekening mee dat u bij de behandeling gevraagd kan worden uw overkleding uit te doen. Doe daarom gemakkelijk zittende kleding aan.

on 15 oktober 2014

KOSTEN EERSTE BEZOEK

Afhankelijk van hetgeen er geconstateerd wordt in het onderzoek zullen de kosten bepaald worden. Dit heeft te maken met de therapie die voorgeschreven wordt en de (vervolg)afspraken die er met de behandelend podotherapeut gemaakt worden. Tijdens de eerste afspraak zal de podotherapeut u informeren over de kosten en kunt u aangeven of u daarmee akkoord gaat. Om een indicatie te geven, kunnen wij u melden dat de kosten tussen de € 60,00 en € 278,-. (waarvan € 115,-. voor de zolen) kunnen bedragen. De kosten voor een bezoek aan de medisch pedicure kunnen tussen de € 33,00 en € 43,00 bedragen.

Podotherapie wordt over het algemeen vergoed in de aanvullende pakketten van de ziektekostenverzekeringen. Hierop is het 'eigen risico' niet van toepassing. Bent u diabetespatiënt? Dan krijgt u mogelijk ook vergoeding vanuit de basisverzekering.

Benieuwd wat uw zorgverzekeraar vergoedt voor podotherapie? www.podotherapie.nl/vergoedingenoverzicht

Er kunnen geen rechten aan de externe links worden ontleend. Neem bij onduidelijkheden altijd contact op met uw eigen zorgverzekeraar. Vergoedingen voor de (medisch) pedicure kunt u vinden op de website van ProCert.

Onze rekeningen worden verzorgd door Infomedics https://www.infomedics.nl/

Klikt u voor de betalingsvoorwaarden op de volgende link https://www.infomedics.nl/wat-zijn-de-betalingsvoorwaarden

 

on 23 maart 2020

De praktijk is geopend.

Op advies van het RIVM vragen wij u om uw afspraak te annuleren als u last heeft van één of meer van deze verschijnselen: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, loopneus, kortademigheid, branderige ogen, moeheid, je ziek voelen, diarree klachten en/of koorts. 

Ook als u huisgenoten heeft met een van deze verschijnselen vragen wij u thuis te blijven.

Wij vragen u alleen naar de afspraak te komen en in de wachtkamer op gepaste afstand (1,5 meter) van elkaar plaats nemen? U kunt alleen in uiterste noodzaak gebruik maken van het toilet.

Tevens blijven we de adviezen van het RIVM.nl opvolgen

We hopen op uw begrip en medewerking!

on 22 februari 2016

Zorgdomein web

 

Kamer van Koophandel: 37153434 - BTW nummer: NL1850.80170.B01
Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten: lid 10334
Kwaliteitsregister Paramedici: 79901009996 - AGB Praktijk: 26050264